Om auktionen

Budify


Om auktionen

Handla på auktion är ett spännande och rafflande sätt att göra dina inköp på. Vi erbjuder en nätauktion där du enkelt kan följa dina produkter och dina bud, minut efter minut. Ett unikt tillfälle att buda hem en produkt som passar just dig – där du är.

Auktionen är en nätauktion som vi tillsammans med butiker och företag auktionerar ut nya produkter och tjänster. Auktion är en tidsbegränsad auktion under en utsatt tid med unika erbjudande som du endast hittar här. Du får tillgång till ett brett utbud av produkter som du snabbt, enkelt och bekvämt kan buda hem. Vill du veta mer om produkten eller tjänsten kan du enkelt läsa mer direkt hos leverantören, kanske rent av åka och kolla på den hos din lokala affär. Du kommer att hitta exklusiva produkter och tjänster för alla. Kanske något som passar just dig, en robotgräsklippare, en tropisk resa, en ny säng, eller varför inte en spaweekend för två.

Har du tur kommer du undan med ett pris du inte kan få någon annanstans.

Nästa auktion startar den 24 april och avslutas den 3 maj.

Budgivningen

Alla produkter och tjänster som bjuds ut visas i auktionen tillsammans med information om produkt eller tjänst, butikspris, leverans och leverantör. Budgivningen sker endast online i auktionen under auktionsperioden som är definierad under respektive objekt. Varje objekt höjs minst med ett förutbestämt budintervall. För att lägga bud måste du först logga in och vara registrerad på auktionssajten.

Alla priser i auktionen är inklusive moms.

Maxbud

Budgivaren lägger sitt bud som den är max villig att betala vid varje tillfälle. När ett maxbud är lagt bjuder systemet automatiskt det minsta möjliga bud för att vara ledande i auktion till ditt bud-tak är uppnått.

Följ dina bud

När du är inloggad och varit aktiv i en budgivning kan du enkelt på mina sidor följa alla dina objekt samt enkelt se hur budgivningen utvecklas. Varje gång du blir överbjuden meddelas den som blir överbjuden.

Utropspris

Produkter och tjänster har ett så kallat utropspris, vilket är det priset som auktionen startar på och därmed det lägsta pris som produkten/tjänsten säljs för.

Förlängd budtid vid bud i sista sekund

När bud läggs under sista minuten innan sluttid för respektive objekt så förlängs budtiden med 3 minuter. Inkommer det senare ett bud under den förlängda tiden förlängs sluttiden ytterligare 3 minuter. Detta fortlöper till dess att högsta budet stått sig i 3 fulla minuter. Med förlängd budtid undviks irritation över att det blir för mycket aktivitet i auktionen.

Vunnen budgivning och betalning

Bekräftelse på vunnen auktion meddelas via mejl direkt efter avslutad auktion. Betalning av vunnet objekt sker via betal-/kreditkort senast 48 timmar efter avslutad auktion. Vinnaren får ett köpebevis på auktionsvinsten som den senare använder för att hämta sitt objekt hos leverantören, i butik eller online. Om vinnande budgivare inte betalar inom utsatt tid diskvalificeras denne och objektet erbjuds istället till den budgivare som lagt det näst högsta budet.

Leverans och frakt

Uppgifter om leverans och frakt hittar du under respektive objekt. Där ser du specificerat hur produkten eller tjänsten levereras, hämtning i butik, frakt osv. Vid eventuell frakt är detta inräknat i köpesumman.

Ångerrätt, retur & byte

Leverantörens ordinarie garantier på objektet gäller även via auktionen. Köp i auktionen regleras av distans- och hemförsäljningslagens bestämmelser om ångerrätt, dvs. en rätt för konsumenter att frånträda avtal ingångna på distans gäller för köp av produkter och tjänster via auktionen.

Villkor för budgivare hittar du här.

Har du fler frågor eller funderingar hör av dig!