För Annonsör

Så funkar auktionen för dig som Annonsör


För annonsörer

Auktionen är vår nya satsning för både annonsörer, läsare och människor i vårt upptagningsområde. I auktionen säljer vi nya varor från butiker och företag.

Auktionen startar 24 april och slutar 3 maj. Med intensiv marknadsföring skapar vi spänning och lockar budgivare till dina objekt. Marknadsföringskampanjen kommer gå i alla våra produkter - papperstidningar, nyhetssajter, skärmar, facebook och instagram - med start i början av april. Över en månad alltså.

Du som annonsör bjuder ut dina produkter och/eller tjänster och får annonsutrymme för motsvarande butikspriset. Du får en massiv marknadsföring för dina produkter, annonser för objektets butikspris till objektets inköpspris, ökad trafik i butik under och efter auktionen och du når ut i en ny kanal.

Var med och testa!

Hur funkar det?

Annonsör och tidning kommer överens om en summa på annonskampanjen och en motsvarande summa (ex moms) på produkter och/eller tjänster som annonsören ska bjuda ut i auktionen. Exempelvis en cykel där överenskommelsen blir en totalsumma på 8 000 kr ex moms motsvarande cykelns butikspris på 10 000 kr inkl moms.

Annonsör skapar sitt konto och lägger ut cykeln i auktionen. Inköpspriset för cykeln är 4 000 kr (ex moms). I butiken kostar den 10 000 kr. Ett reservationspris genereras på 50 % av butikspriset, 5 000 kr. Reservationspriset reglerar det minsta möjliga bud som cykeln säljs för.

Cykeln marknadsförs på auktionens webbplats. Auktionen marknadsförs intensivt i tidningens alla kanaler. Under den 10 dagar långa auktionen följer tidningen all aktivitet kring cykeln, alla intressenter, alla bud o.s.v. Vid auktionens slut utses en vinnare, den som lagt högsta budet, förutsatt att detta överstiger reservationspriset. Exempelvis ett vinnarbud på 7 000 kr inkl moms.

Budvinnaren betalar för cykeln via betal-/kreditkort senast 48 timmar efter avslutad auktion och får ett köpebevis på auktionsvinsten. Köpebeviset använder vinnaren sen som “betalning” när hen hämtar sin cykel hos annonsören, i butik eller online. Vinnaren hämtar ut sin cykel hos annonsören. Vid eventuell frakt ingår detta och står definierat i objektet.

Annonsören får en annonskredit av tidningen som motsvarar cykelns butikspris ex moms, d.v.s. 8 000 kronor. Annonsören har därmed köpt annonsutrymme i tidningen värt 8 000 kr ex moms för cykelns inköpspris, 4 000 kr ex moms.

Alla gör en bra affär!

Fördelar för annonsörer

Bred marknadsföring

Annonsörens kommer att synas i en rad olika sammanhang under auktionstiden i tidningens olika kanaler. Det ger en ökad kännedom om annonsörens verksamhet, produkter och erbjudanden. I ett nytt och spännande forum!

Annonsutrymme till en billig peng

Annonsören får ett bättre pris på sin annons i tidningen. Man byter produkter mot annonsplats i tidningen. Annonsvärdet motsvarar varans pris i butik men i praktiken betalar annonsören bara sina produkters inköpspris.

Daglig marknadsföring av annonsörens produkter

Varje objekt får en egen sida på nätet och syns där dygnet runt, veckans alla dagar. Dessutom syns de i andra kanaler som tidning, webb och mycket mer.

Ökad trafik i butik

Alla aktiviteter som görs i auktionens namn uppmanar till besök i butik, där varan kan beskådas. Och då möjlighet till merförsäljning.

Merförsäljning till intresserade kunder

Annonsör kan få underlag och listor över intresserade budgivare, med kontaktinformation och intresseområden. Till och med hur mycket de var beredda att ge för att ropa in just en vara! Vilket öppnar intressanta möjligheter för framtida marknadsföringsinsatser och erbjudanden.

Spännande kanal för dina kunder.

Auktionen är i ropet och en spänning är skapad. Auktionen skapar engagemang och engagerar många nya kunder som skapar intresse och trafik till dig.

Jag vill vara med!

Det är mycket enkelt, fyll i uppgifterna nedan så hör vi av oss!

När vi är överens får du en länk där du registrerar dig, godkänner villkoren och matar in de objekt som ska vara med i auktionen. Efter det lämnar du allt till oss!

Villkoren hittar du här.

Har du fler frågor eller funderingar hör av dig!

Villkor

Vill du läsa vad som gäller för villkor som leverantör till auktionen?

Vill du vara med?

Vill du som Annonsör också vara med i auktionen kontakta oss så hjälper vi dig!