Frågor & svar

Frågor & svar/Hjälp

Har du frågor som behöver svar? Se om något av svaren här kan hjälpa!

Hur fungerar budgivningen?

Budgivningen sker endast online i auktionen under auktionsperioden som är definierad under respektive objekt. Varje objekt höjs minst med ett förutbestämt budintervall. För att lägga bud måste du först logga in och vara registrerad på auktionssajten.

Alla produkter och tjänster som bjuds ut visas i auktionen tillsammans med information om produkt eller tjänst, butikspris, leverans och leverantör. Alla priser i auktionen är inklusive moms.

Tidningen är inte säljare av produkten eller tjänsten utan agerar endast mellanhand mellan budgivaren och leverantören. Tidningen tar inget ansvar för produkten.

Hur deltar jag?

Klicka på logga in och sedan registrera dig med mejl och lösenord. Efter det får du ett mejl till den angivna mejladressen med en fråga om att verifiera din registrering. När du klickat verifiera i mejlet är det bara att logga in och börja bjuda!

Vad menas med att buden är bindande?

Alla bud som läggs i auktionen är bindande och kan inte ändras eller dras tillbaka. Genom budet förbinder man sig till att genomföra köpet och att betala vunnet objekt via betal-/kreditkort senast 48 timmar.

Vad är det för objekt?

Alla objekt är nya och kommer främst ifrån lokala och regionala butiker och företag.

Kan jag se varan hos leverantören?

Vill du veta mer om produkten eller tjänsten kan du enkelt läsa mer direkt hos leverantören, kanske rent av åka och kolla på den hos din lokala affär.

Vad innebär dolt maxbud?

När du lägger ditt bud så kan du välja att lägga det beloppet som du är max villig att betala. När ett maxbud är lagt bjuder systemet automatiskt det minsta möjliga bud för att vara ledande i auktion till ditt bud-tak är uppnått.

Var kan jag följ mina bud?

När du är inloggad och varit aktiv i en budgivning kan du enkelt på ”mina sidor” följa alla dina objekt samt enkelt se hur budgivningen utvecklas. Varje gång du blir överbjuden meddelas den som blir överbjuden.

Vad innebär budintervall?

Alla objekt höjs med en förutbestämd summa baserat på produktens eller tjänstens ursprungliga värde och pris. Här ser du hur intervallerna varierar.

Stegring   Butikspris
1 – 249 10 kr
250 - 999 15 kr
1000 - 2499 25 kr
2500 - 4999 50 kr
5000 - 100 kr

Vad innebär utropspris?

Produkter och tjänster har ett så kallat utropspris, vilket är det priset som auktionen startar på och därmed det lägsta pris som produkten/tjänsten säljs för.

Vad innebär förlängd budtid?

När bud läggs under sista minuten innan sluttid för respektive objekt så förlängs budtiden med 3 minuter. Detta fortlöper till dess att inga fler bud inkommer under sista minuten. Med förlängd budtid undviks irritation över att det blir för mycket aktivitet i auktionen under sista slutminuten.

Hur vet jag om jag vunnit auktionen?

Bekräftelse på vunnen auktion meddelas via mejl direkt efter avslutad auktion samt kan du se informationen under mina sidor.

Var betalar jag för vunnet objekt?

Betalning av vunnet objekt sker via betal-/kreditkort senast 48 timmar efter avslutad auktion. Vinnaren får ett köpebevis på auktionsvinsten som den senare använder för att hämta sitt objekt hos leverantören, i butik eller online. Om vinnande budgivare inte betalar inom utsatt tid diskvalificeras denne och objektet erbjuds istället till den budgivare som lagt det näst högsta budet.

Hur får jag objektet jag vunnit?

Det finns två sätt att få objektet du vunnit, hämta ut hos leverantör eller skickas fraktfritt. Uppgifter om leverans och frakt hittar du under respektive objekt. Där ser du specificerat hur produkten eller tjänsten levereras, hämtning eller frakt. Vid eventuell frakt är detta inräknat i köpesumman.

Vad gäller om jag ångrar mig?

Leverantörens ordinarie garantier på objektet gäller även via auktionen. Köp i auktionen regleras av distans- och hemförsäljningslagens bestämmelser om ångerrätt, dvs. en rätt för konsumenter att frånträda avtal ingångna på distans gäller för köp av produkter och tjänster via auktionen.

Om jag råkat klicka fel och lägga ett bud, vad gör jag då?

Alla bud är bindandande och har något blivit galet så var vänlig och kontakta oss snarast! Kontakta oss här.

Hur funkar betalningen vid dyrare objekt, exempelvis en bil?

Vid större kapitalvaror, exempelvis bilar som kan kräva finansiering på andra sätt än kontant betalning vid auktionsslut så definieras detta i respektive objektet. Du som budgivare bjuder som vanligt och vid bekräftad vinst så erhåller du ett vinstbevis som du använder för att slutföra köpet hos leverantören genom eventuell finansiering.